Loving Istabul..

Igår förmiddahgs började vi vår resa till Turiket och vårt första stop Istanbul. De 30 ° det var när vi kom fram kändes betydligt varmare än de 30 vi haft hemma. Mkt fuktigare. Vi tåg tunnelbana och sen spårvagn. Checkade in på hotelet och lämnade grejerna och sen ut och hade lite sightseeing.  Avslutade med middag på restaurangen. Imorse var det hotel frukost som gällde mums. Sen gjorde vi Aya sofia och den blå mosken. Ytterligare sightseeing och shopping för mig och svärmor. Nu är vi hemma och tar det lungt igen. Då en av sakerna vi ville titta på hade så sjukt lång kö. Sen blir det att gå iväg för att äta lite kvällsmat.
Bjuder på lite bilder från gårdagen och idag:
Lite av shoppingen.  Ett av de 2 paren av supersköna byxorna.
Kryddmarknad
 
 Blå mosken. Här måste man täcka håret och benen.
Den vackra blå mosken.
 
Utsidan.
Svårt med bilder och ord att visa hur den otroligt vacker ayasofia var. Den tog andan ur mig.
 
Sist men inte mins bilder på det fina hotelet
 
 Nu ska jag läsa och ta det lungt i rummet inna. Vi kastar oss ut igen.
 
Kram på er från ett varmt och klibbigt Turkiet. 

Uterly and completly nackerd...

Idag var det min tur att öppna på jobbet. 04.15 var jag uppe i morse, så är nååågot trött. Vädret idag har verkligen dåligt, stundom har det stått som spön i backen, så det fick bli en inne dag, då bara en av mammorna har tat med regnkläder och gummistövlar till fsk.
 
Idag har jag och barnen bla gjort det här:
Bilden är lånad från min nya favorit sida. The imagination tree på facebook. Otroligt myckt bra saker.
Här är det både matte (former), färg men även motoriken som tränas. Så vill ni ha ideer på vad ni kan göra med barnen både hemma och på förskolan, är detta verkligen värt ett besök.
 
Semestern börjar närma sig nu, 9 jobbdagar kvar sen är det semester som gäller. Sonen tar semester redan nästa vecka och kommer spendera den hos mina föräldrar som det ser ut nu. Ommmm inte hans lilla kusin, min lilla brorsdotter bestämer sig för att titta ut vill säga. Ihhh jag ska bli faster, såå spännade och som jag och h väntar och längtar.
 
Hoppas att ni får en bra start på veckan. Kramar från mig

Bubblebum..

Inför den stundande resan till Turkiet visar det sig att när svärfar skulle boka bilbarnstol, kunde de inte garantera att det fanns. I mån av tillgång sas det, men det håller ju inte. Så det blev till att beställa en sådan här via cdon till honom. 
 
(bild lånad från internet)
 
Nu hoppas vi bara på att den hinner komma i tid annars får vi gå iväg och köpa något annat, men helt klart smidigast då den inte tar ng plats alls. Vi ska dessutom göra stopover i Istanbul och asa på en bilbarnstol är ju inte riktigt optimalt tyvärr. Bra att ha x i bilen om man har hans kompisar med.
 
Beställde från cdon.com. Beställer gärna från företag jag har en bra erfarenhet av :)
 
Nu är det bara att vänta och se =)
 
Hoppas ni får en härlig helg
 
Kramar från mig

Lego låda till sonen..

Såg denna roliga grej på the imagination trees hemsida på fb.
 
 
Och då jag har en lego galning hemma vart jag bara tvungen att testa =)
Bilder kommer senare. Här är instruktioner på hur man kan göra en egen :
Lego låda
 Vi har en otroligt glad kille här hemma nu. Bilder på hur hans ser ut kommer imorgon.
 
The Imagination tree har jag hämtat otroligt mkt pedagogiska tips på vad man kan göra tillsammans med barnen, både på fsk och hemma. En helt otrolig hemsida =) 

Hawaiian Tropic från reddville...

Har fått hem ett paket från Reddville med tamponger och prov på solskydd från Hawaiian Tropic, ska bli spännande att prova, då jag har varit nyfiken på detta märke en längre tid. Tack så mycket säger jag.
 
 
Jobbet flyter på och jag trivs fortfarande som fisken i vattnet. Vi har sammanslagning med två andra fsk nu under 1 månad. Bla med fsk där jag har praktik, dock är de barnen från småbarns och inte stora barns där jag har min praktik.
Massa kul hittar vi på. Idag har vi tex varit på teater i närheten av Seveds plan.
Bjuder på lite jobb bilder :
 
 
 
 
 
Efter denna veckan är slut är det "bara"  veckor kvar tills semestern. 2 för sonen. Sen bär det av till Turkiet, längtar.
 
Inte bara det vi väntar på i sommar utan sonen ska få en liten kusin och jag ska bli faster. Ska bli såå spännande. Mindre än en månad till beräknat. 
 
Hoppas att ni har en bra vecka.
 
Kramar från mig :)

RSS 2.0